Webinar: Wat is voor jou de beste manier om gezond ouder te worden?
Hoe de wetenschap jou kan helpen gezonder ouder te worden, met behulp van de Fitkit.
Webinar door Ko Willems van Dijk, Jacqui van Kemenade en Tommie Koppens.
Woensdag 30 juni van 20.00 tot 21.00
Het is weer zover!
Fitsurance heeft inmiddels tien succesvolle webinars georganiseerd, in dit elfde webinar vertellen we je over gezond ouder worden. Experts belichten het onbekende maar veel voorkomende metabool syndroom. Wat is het? Hoe kan je het meten? Wat kan je er aan doen?
Sprekers
Ko Willems van Dijk
Hoogleraar genetica en systeembiologie
Ko Willems van Dijk is hoogleraar genetica en systeembiologie gespecialiseerd in oorzaken en gevolgen van het metabool syndroom aangesteld bij de afdeling humane genetica en de afdeling interne geneeskunde / endocrinologie. Daarbij is hij voorzitter van de wetenschaps-commissie van de afdeling Humane Genetica en lid van de executive board van de Nederlandse Epidemiologie van Obesitas (NEO) studie. Ko heeft zijn opleiding tot ingenieur in de Moleculaire Wetenschappen en Biotechnologie (1988) gedaan aan de Wageningen Universiteit. Aansluitend heeft hij zijn promotieonderzoek gedaan bij afdeling Pathologie van de Universiteit van Washington in Seattle, Verenigde Staten. Ondertussen heeft hij meer dan 200 publicaties op het gebied van humane genetica op zijn naam staat.
Ko heeft verschillende prijzen gekregen voor zijn onderzoek, zo kreeg hij een fellowship van de March of Dimes Birth Defects Foundation voor zijn promotieonderzoek. Ook werd hij benoemd als fellow op het Moleculaire Cardiologie Programma van de Nederlandse Hartstichting en in 2012 won hij samen met professor Eric Stroes van het AMC een Rembrandt Research Award.
Disclaimer: Ko Willems van Dijk is op geen enkele manier commercieel verbonden aan dit webinar.
Jacqui van Kemenade
Huisarts en kaderarts Diabetes
Jacqui van Kemenade is een gedreven huisarts met als specialisatie: voeding, leefstijl, omgeving en chronische westerse ziektes. In Oktober 2019 verscheen haar boek: leefstijl op recept. Dit boek zet zich op allerlei mogelijke manieren in om leefstijl op een bruikbare manier op de agenda te zetten in werkend Nederland. En het boek ‘Een shotje Leefstijl’, dat net deze maand is verschenen. Een prachtig toegankelijk boek voor de leek.
Jacqui weet haar wetenschappelijke kennis als geen ander laagdrempelig en humoristisch over te brengen, mede door haar jarenlange ervaring als huisarts en kaderarts diabetes. Ook schuwt zij het grote publiek niet en heeft zij in het verleden haar boodschap overgebracht tijdens verschillende tv-programma’s en congressen.
Jacqui inspireert mensen om een blijvende gedragsverandering te maken in hun leven, bewust te leven en daarin goed gemotiveerde keuzes te maken.
Tommie Koppens
Bewegingswetenschapper
Tommie Koppens is mede-oprichter en Chief Executive Officer van Fitsurance. Daarnaast is hij ook nog business developer bij SoundTomics. Tommie rondde zijn master opleiding in Human Movement Sciences af in 2019 en is nog altijd bekend bij de Vrije Universiteit van Amsterdam. Met zijn bedrijf Fitsurance richt hij zich nu vooral op het makkelijk meetbaar maken van gezondheid en het op maat maken van advies.
Tommie heeft zowel passie als expertise als het gaat om het optimaliseren van beweging en voedingsadvies, vanuit het perspectief van sporten, meten en coachen.
Het meetbaar maken van gezondheid en prestatie geeft inzicht in de progressie en maakt sporten leuker! De combinatie van deze kennis die is opgedaan door de universitaire opleiding bewegingswetenschappen, onderzoek en de opgedane ervaring in het werkveld, o.a. in het kader van topsport, breedtesport en de zorg. Dit biedt een solide basis voor ‘evidence-based’ advies over beweging, voeding, pathologie en prestatieverbetering, waar mensen echt op kunnen bouwen.
Health facts
Proeverij in Beweging
De ‘Proeverij in Beweging’ is een initiatief van Stichting Bewegen voor je Brein en Fitsurance. Het doel van dit event is om beweegprofessionals zoals trainers, leefstijl coaches, therapeuten, psychologen maar ook artsen en welzijnswerkers via inspirerende en compacte workshops te laten ‘proeven’ aan de werkwijze van collega’s. Kortom: op een prettige en praktische manier inzicht en overzicht krijgen en tevens op een persoonlijke manier geïnformeerd worden over mogelijkheden voor scholing en opleiding.
Naast de thema’s gezondheid, bewegen,sport en leefstijl komen ook specifieke onderwerpen aan bod, zoals sociale weerbaarheid, leervermogen, persoonlijke groei, mentale veerkracht en cognitieve fitness.
Dit event zal zo snel mogelijk plaatsvinden, zodra er mogelijkheden ontstaan in het kader van het coronabeleid. Hiervoor mikken we op het najaar van 2021. Tot die tijd verzorgen we maandelijkse webinars, waarin de sprekers van de genoemde “Proeverij in Beweging” zich alvast kunnen voorstellen.